Напрежение между израелския военен министър и САЩ

Напрежение между израелския военен министър и САЩ
„Ние ще сме в безопасност едва когато Джон Кери получи Нобелова награда и ни остави на мира”, каза израелският министър на отбраната Моше Яалон. Снимка: timesofisrael.com
A A+ A++ A

САЩ реагираха остро на изказването на военния министър на страната Моше Яалон, в което той разкритикува мирните инициативи на държавния секретар Джон Кери, целящи разрешаване на конфликта между Израел и палестинците.

Във вторник израелски медии разпространиха коментар на израелския министър на отбраната по повод на мирните инициативи на Кери.

Яалон отправи критики към американския държавния секретар и посочи, че планът на Кери „не струва хартията, на която е написан”.

Според израелския министър, планът „не гарантира нито сигурността, нито мира”.

„Ние ще сме в безопасност едва когато Джон Кери получи Нобелова награда и ни остави на мира”, каза Яалон, чиито думи бяха цитирани от медиите.

„Изказването на министъра на отбраната, ако е вярно предадено, е оскърбително и неприемливо, особено с оглед на това, което САЩ правят за поддържане на сигурността на Израел”, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, предава „Фокус“.

#САЩ #Джон Кери #Моше Яалон #Израел #Палестина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници