Ердоган: Най-тежкият опит за преврат бе на 17 декември

Ердоган: Най-тежкият опит за преврат бе на 17 декември
„Едно по едно е уточнявано кой къде ще стои, какво ще прави, какви задачи ще изпълнява“, каза още Ердоган пред своите депутати. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският премиер Реджеп Ердоган направи изключително остри и гневни изявления пред парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

„Осъществен бе най-големият, най-тежкият и най-неморалният опит за преврат срещу нашата демокрация. Операцията от 17 декември остава в страниците на демокрацията и на правото като едно голяма черно петно“, коментира Ердоган спецакцията от миналия месец срещу корупцията, в която бяха задържани 52 души и синовете на трима министри.

„Етапът на подготовката на заговора от 17 декември, формата му на проявление, измеренията на получената подкрепа и указания вътре в страната и от чужбина задминаха всички досегашни опити за преврат и вече са регистрирани в аналите като най-голямото предателство срещу нацията, държавата и демокрацията“, коментира турският министър-председател,

„Свидетели сме на силно масирана клеветническа кампания, невероятна дезинформация, класическа операция за налагане на внушения. Срещу нашето правителство се предприемат действия за тежко линчуване както вътре в страната, така и идващи от чужбина“, смята той.

„Едно по едно е уточнявано кой къде ще стои, какво ще прави, какви задачи ще изпълнява“, каза още Ердоган пред своите депутати, предава „Фокус“.

#Реджеп Ердоган #Турция #корупционен скандал #преврат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино