Започна церемонията за погребението на Шарон

Започна церемонията за погребението на Шарон
Официалната церемония за погребението на бившия израелски премиер Ариел Шарон започна сутринта в понеделник в сградата на парламента в Йерусалим. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Официалната церемония за погребението на бившия израелски премиер Ариел Шарон започна сутринта в понеделник в сградата на парламента в Йерусалим.

Шарон, който почина в събота след осем години в кома, ще бъде погребан в семейната ферма „Шикмим“ до съпругата си Лили.

Хиляди се събраха на площад „Кнесет“ в Ерусалим в неделя, за да отдадат последна почит към бившия израелски министър-председател Ариел Шарон. На поклонението присъстваха президентът, премиерът и правителството на Израел.

На церемонията в памет на Шарон в Кнесета присъстват президентът Шимон Перес, премиерът Бенямин Нетаняху, председателят на парламента Юлий Еделщайн и членове на семейството на Шарон. Сред десетките представители от чужбина фигурират председателят на руската Държавна Дума Сергей Наришкин, вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, бившият британски премиер Тони Блеър, премиерът на Чехия Иржи Руснок и германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер.

Израел предупреди палестинските управници в Ивицата Газа да не допускат изстрелване на ракети по време на прощалната церемония.

 

#Ариел Шарон #Шарон #Израел #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници