Работодатели от ЕС търсят програмисти, медици и готвачи

Работодатели от ЕС търсят програмисти, медици и готвачи
Европейските работодатели търсят най-вече компютърни специалисти, програмисти, машинни електроинженери, готвачи, медицински специалисти, както и кадри в продажбите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Търсенето на работа от страна на българите в европейската мрежа за намиране на работа ЮРЕС (EURES) не е по-различно от началото на предишни години, заяви Славка Радева, началник на отдел в Агенцията по заетостта и юрес мениджър за България, пред „Дарик“.

Радева посочи, че характерно за последните няколко години е засилването на интереса през януари, когато се набират работници за летния сезон.

Към момента особено атрактивна е офертата на най-популярната в Германия верига за бързо хранене, която предлага заплащане от 7,71 евро на час, плюс общежитие и безплатна храна. Търсят се и кадри за германския „Европа“ парк - един от най-големите увеселителни паркове в Европа.

Европейските работодатели търсят най-вече компютърни специалисти, програмисти, машинни електроинженери, готвачи, медицински специалисти, както и кадри в продажбите.

За Германия има три актуални оферти - една от тях е на верига за бързо хранене, а интервютата с кандидатите ще се проведат в края на февруари в София и Варна. За увеселителния парк „Европа“ се търсят готвачи, сервитьори и бармани.

#Славка Радева #Радева #Агенцията по заетостта #Европа #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници