Сидеров: Френският културен аташе нарече българите прости

Сидеров: Френският културен аташе нарече българите прости
"Никой в тази държава, обаче не спазва законите и ние не сме длъжни да ги спазваме”, заяви Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров заяви на пресконференция за скандала на летище Варна, че френският културен аташе Стефани дьо Мартие е нарекла българите прости и че не заслужават да са в Евросъюза.

„За първи път давам изявление какво се случи, тъй като знам, че когато върви досъдебно производство не се дават изявления. Никой в тази държава, обаче не спазва законите и ние не сме длъжни да ги спазваме”, каза Сидеров.

„Досега слушахме интерпретации и спекулации. Ето какво се случи: „На 6-ти януари 7 депутати пътуват от София до Варна. Целта е митинг, който ще се проведе във Варна срещу областния управител. Волен Сидеров и колегите му разговарят, а една дама зад него му казва да се маха с тази мръсна значка пред очите й. Сидеров и прави забележка да не обижда български символи. Тя му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС. Сидеров й представя карата си на народен представител и моли и тя да се легитимира. Тя отказва. Първоначално тя говори на български после обръща на словашки. После дамата Стефани дьо Мартие отправя неприлична реплика към Сидеров”, разказа лидерът на „Атака“.

Сидеров посочи, че конфликтът продължил на летището, но в него Димитър Бахнев не участвал.

Младеж на аерогарата, обаче се обърнал към Сидеров и казал „Простак. Мръсник. Ще те смачкам”.

„Прави му се забележка да не се държи така. В автобуса младежът започва да крещи „Не ме удряйте” без никой да го е удрял. На летището той отива при баща си и при граничните полицай , с които говорят свойски. След това полицаи Колев, Недев и Каталиев започват да извиват ръцете на Сидеров. Разправията става, защото хората не искат да дадат името на момчето, което го е нападнало. На Сидеров това му е нужно, за да подведе под отговорност лицето“, уточни националистът.

#Волен Сидеров #"Атака" #летище Варна #скандал #имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници