Toshiba показа първите лаптопи с 4K резолюция

Toshiba показа първите лаптопи с 4K резолюция
A A+ A++ A

Една от основните тенденции на тазгодишното издание на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас без съмнение беше свързана с нарастването на екранната резолюция до 4K. И докато миналата година това беше по-скоро нишова технология с малко и скъпи продукти, през тази на пазара очакваме все повече достъпни устройства, които я поддържат. Резолюцията намери място в новото поколение телевизори от висок клас и в компютърни монитори, предназначени за професионална употреба.

На CES 2014 видяхме и първите лаптопи с 4K резолюция на екраните им, които идват от Toshiba. Моделът Tecra W50 е по-обемен, но в това няма нищо изненадващо, тъй като става дума за професионална работна станция. Предлага 15,6" 4K (3840 x 2160) дисплей и включва графична система NVIDIA Quadro и процесор Intel Core от четвърто поколение.

Второто устройство е насочено към обикновените потребители. Toshiba Satelllite P50t също има 15" 4K дисплей, който вече е сензорен и е с много по-тънък корпус. И двата лаптопа очакваме на пазара в средата на годината.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници