В Оклахома ще вдигат паметник на Сатаната

В Оклахома ще вдигат паметник на Сатаната
Снимка: recoilmag.com
A A+ A++ A

Църквата на Сатаната в Оклахома представи проект за паметник, който да бъде издигнат пред местния Капитолий. Сатанистите искат скулптурата с височина над 2 метра да замени монумента, изобразяващ 10-те Божи заповеди, издигащ се на същото място, предаде БГНЕС.

Дяволът ще бъде изобразен като Бафомет - крилат, с глава на козел, копита и женски гърди, седнал на трон с пентаграм и обкръжен от смеещи се деца.

Инициативата предизвика силно негодувание сред законодателите в Оклахома - щат, намиращ се в т.нар. Библейски пояс в САЩ, където християнството е с традиционно силни позиции.

„Трябва да сме толерантни към различните, но чак паметник на Сатаната - тук, в Оклахома!? Няма как да се случи!“, отсече местният конгресмен Дом Армс.

Монументът с 10-те Божи заповеди се сдоби с множество критици веднага след издигането му през 2012 г. Местни активисти настояват той да бъде демонтиран, като от Американския съюз за защита на гражданските свободи дори се обърнаха към съда.

„Откъде накъде 10-те Божи заповеди? Това е религиозно натрапване. В Оклахома не живеят само християни! Защо не хиндуистки монумент или пък паметник на Буда? Или на Йехова? Или на Зевс? Тук имаме привърженици на всякакви религии, а също и немалко атеисти“, отбелязват правозащитниците.

#Оклахома

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници