Френският посланик: Отношенията ни няма да пострадат заради Сидеров

Френският посланик: Отношенията ни няма да пострадат заради Сидеров
Дьо Кабан смята, че се случва, когато хората са нервни, да псуват и да обиждат, но когато се успокоят, нормално е да има извинение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалът между Волен Сидеров няма да се отрази на българо-френските отношения, заяви посланикът на Франция в София Ксавие Лапер дьо Кабан пред БНТ.

„Нормално е в създалата се ситуация да има извинение (бел.ред. - от страна на Сидеров)“, коментира дипломатът.

Дьо Кабан смята, че се случва, когато хората са нервни, да псуват и да обиждат, но когато се успокоят, нормално е да има извинение. Извинение досега не са получили нито той, нито служителката на посолството.

Посланикът отхвърли възможността лидерът на „Атака“ да е бил провокиран с думи, защото служителката на френското посолство не говори достатъчно добре български.

„Проблемът е, че тя беше заплашена, защото е французойка и защото е член на френското посолство. Тя работи във Варна. Той казал, че като депутат има право да провери нейната самоличност. Това не може да е вярно. Депутатът прави закони, а не е полицай“, изложи версията на посолството посланикът. „Мисля, че проблемът не е толкова голям с нея, а с другите пасажери“, допълни Дьо Кабан.

#Волен Сидеров #Франция #София #Ксавие Лапер дьо Кабан #Варна #Кабан #Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници