Сметната палата: Партиите се отчитат като малки и средни предприятия

Сметната палата: Партиите се отчитат като малки и средни предприятия
За влоговете на Христо Бисеров Валери Димитров заяви, че нямат правомощия да ги проверят. Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

В момента законът за партиите е лош, в това съм категоричен, и това затруднява нашата работа. В момента партиите се отчитат като малки и средни предприятия, което е гротескно, коментира шефът на Сметната палата Валери Димитров в студиото на ТВ7.

„Тази година има лек спад в пропуските при деклариране на вземанията за годината на обществените личности. Обезпокоително е, че години наред обществени лица продължават да допускат несъответствия в декларациите си - дали е умишлено, или по небрежност, не може да се прецени“, обясни Димитров.

За влоговете на Христо Бисеров Валери Димитров заяви, че нямат правомощия да ги проверят.

„По тази причина каквато и сума да се декларира, ние няма как да знаем дали съответства на истината. Трябва да се промени Законът за имуществото на публичните и държавните личности. Сметната палата трябва да е независима от изпълнителната, а до голяма степен и от законодателната власт. Трябва да се създаде режим на разходите на политическите партии, те не са задължени да оповестяват аналитично техните разходи, проблемът е, че няма изисквания за разходите на партиите. Няма информация за отделните разходи на партиите“, заяви шефът на Сметната палата.

#Сметната палата #Валери Димитров #Димитров #Христо Бисеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници