„Сова Харис“: БСП ще има 7 евродепутати, ГЕРБ – 5

„Сова Харис“: БСП ще има 7 евродепутати, ГЕРБ – 5
A A+ A++ A

БСП ще има 7 евродепутати, ГЕРБ – 5, ДПС – 3. По един депутат в Европейския парламент ще имат от „България без цензура“ и от Реформаторския блок, прогнозират от „Сова Харис“ в декемврийското си проучване по поръчка на в. „Преса“.

Ръководителят ѝ Васил Тончев каза, че „ГЕРБ успяват да се запазят благодарение на добре изградените си структури, на общото си послание, което ги доведе до властта и което продължава да държи в тяхната орбита значителни части от хората.

А именно, че те правят визия на прехода у нас и могат да коригират резултатите от прехода.

Това, че Бойко Борисов отправя посланията си чрез фейсбук, е една успешна пиар форма, която създава екипът около него“, смята социологът. Според него чрез социалната мрежа Борисов успява както да поддържа вниманието върху себе си, така и да прокарва определени тези и послания.

Той смята, че Бойко Борисов няма да се оттегли от лидерския пост в ГЕРБ, защото партията ще се разпадне по подобие на НДСВ. „Но ако ГЕРБ искат пак да влязат във властта, трябва да направят много сериозни реформи. ГЕРБ с Цветан Цветанов не би могъл да разчита на сериозен изборен успех. В партията трябва да влязат нови хора и да обещаят нова политика.

#БСП #ГЕРБ #ДПС #„Сова Харис" #„България без цензура" #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници