Гърция поема председателството на Съвета на ЕС

Гърция поема председателството на Съвета на ЕС
В сряда вечерта се очаква Гърция да встъпи официално във функциите си на ротационен председател на Съвета на ЕС. Снимка: blog.esky.bg
A A+ A++ A

В сряда вечерта се очаква Гърция да встъпи официално във функциите си на ротационен председател на Съвета на ЕС с тържествена церемония в Атина, на която ще присъстват председателят на Европейската комисия Жозе Барозу и еврокомисарите, предаде standartnews.com.

Това е петото поред гръцко председателство. Повече от 2000 полицаи, включително от силите за борба с масовите безредици и за борба с тероризма, ще охраняват официалната церемония по поемането на председателството на Европейския съюз, съобщава бТВ. „Доверието в ЕС на голяма част от европейските граждани е разклатено заради равнищата на безработицата и финансовите ограничения, наложени от кризата“, посочи заместник-министърът на външните работи Димитрис Куркулас.

По думите му голямата мисия на новото председателство ще бъде да успее да затвърди европейската идея в съзнанието и сърцата на гражданите. Сред основните приоритети до средата на годината бяха откроени осигуряването на икономически растеж и работни места, прилагането на решенията на Европейския съвет в подкрепа на малките и средните предприятия, както и за осигуряване на заетост на младежите, укрепването на еврозоната.

#Атина #Гърция #еврозона #младежи #Жозе Барозу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници