Цвети Пиронкова отива на полуфинал на турнира в Сидни

Цвети Пиронкова отива на полуфинал на турнира в Сидни
За място на финала Цвети ще спори с чехкинята Петра Квитова, която победи сънародничката си Луцие Шафаржова със 7-6(4), 6-2. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветана Пиронкова продължи успешното си представяне на турнира в Сидни след като победи световната номер 7 Сара Ерани със 7-6(2), 6-3 през изминалата нощи се класира за полуфиналите.

Българската тенисистка започна участието си на турнира от квалификации и стигна до основната схема, където записа победи над Сорана Кърстя и Варвара Лепченко, преди да се изправи срещу Ерани.

Полуфиналистката от "Уимбълдън" успя да спечели изключително оспорвания първи сет, след което бе и по-категорична във втората част, за да стигне до победата и да се класира сред най-добрите четири на турнира.

За място на финала Цвети ще спори с чехкинята Петра Квитова, която победи сънародничката си Луцие Шафаржова със 7-6(4), 6-2.

С класирането си на полуфиналите Пиронкова си осигури 33 865 долара от наградния фонд и 185 точки в световната ранглиста, с които ще се изкачи до около 85-то място, предава БГНЕС.

#Цветана Пиронкова #турнир #Сидни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници