Реформаторският блок с ГЕРБ срещу кабинета

Реформаторският блок с ГЕРБ срещу кабинета
Найден Зеленогорски, Петър Москов и Божидар Лукарски от Реформаторския блок дадоха пресконференция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок започва консултации с всички партии, включително и ГЕРБ, които са декларирали, че оставката на кабинета на Пламен Орешарски е приоритет. Реформаторите представиха основните, според тях, стъпки за излизане от кризата през следващите две години, предаде БНР.

Според реформаторите оставката на кабинета е първата необходима стъпка за излизане от кризата. Петър Москов заяви, че след падането на правителството на Орешарски е необходим кратък мандат на управление от година и половина, през който да бъдат извършени реформите, след което да бъде свикано и Велико народно събрание. Това са и принципите, които реформаторите ще търсят консенсус и с други партии и организации.

"За нас оставката на правителството не е самоцел, а тя е просто първа крачка от плана за излизане от кризата. Ние още през следващата седмица ще отправим до всички тези, които са приели, че оставката на правителството е първото и задължително условие, официална покана за обща среща, а иначе от края на този месец ние влизаме в предкампания за европейските избори", коментира Москов.

Според председателят на СДС Божидар Лукарски, самата процедура, неясните критерии за избор и за номиниране на кандидати за главен инспектор на ВСС са най-малкото нещо, което може да удостои думата скандал.

"За нас е изключително важно поведението на ГЕРБ като парламентарно представена опозиция, допълни той.

По думите на Петър Москов, ако ГЕРБ подкрепят избора на единствената кандидатка за поста Веселина Тенева, това ще означава, че ГЕРБ е фалшива опозиция.

#Реформаторският блок #Петър Москов #СДС #Божидар Лукарски #ГЕРБ #Пламен Орешарски #Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници