Sony SmartBand записва най-интересното от живота ни

Sony SmartBand записва най-интересното от живота ни
A A+ A++ A

На CES 2014 Sony представи програмата SmartWear Experience, която ще комбинира продукти SmartWear, смартфони Xperia и новото приложение Lifelog. Първото устройство в серията SmartWear се нарича SmartBand и е под формата на гривна, в която е поместен специален сензор (Core), който регистрира дневните активности на носещия го. Те се изобразяват графично в приложението Lifelog, което маркира важни персонални моменти въз основа на активността и навиците за забавление и социална комуникация.

Така например можете да видите къде сте били даден ден, какви снимки сте направили и как сте общували с приятелите си. Следи още как спите и ще ви уведоми с вибрация при входящо обаждане, а освен това става може да послужи и като дистанционно управление при слушане на музика. Приложението ще включва и игрови елемент и ще награждава потребителите с точки въз основа на това как живеят и се движат - това звучи като фитнес гривните на Nike. Приложението осигурява и друга информация - например прогноза за времето за идните дни, за да планирате по-добре дейността си.

Сензорът, който има NFC възможности, може да се извади от гривната и да се носи и по други начини - като колие или пък върху обувка. Компанията обещава да предложи повече подробности през идните седмици - вероятно това ще стане по време на мобилния конгрес в края на февруари. Все пак става дума за отворена архитектура, която ще могат да използват допълнителни партньори.

http://www.sonymobile.com/global-en/products/smartwear/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници