Asus стартира нова серия от достъпни смартфони с името ZenFone

Asus стартира нова серия от достъпни смартфони с името ZenFone
A A+ A++ A

Смартфоните на Asus обикновено са предвидени за ползване с допълнителна приставка с формата на таблет, но на CES 2014 компанията предложи и нова серия от традиционни смартфони. Тя носи името ZenFone и е съставена от 3 устройства с диагонал на екрана 4", 5" и 6", които използват двуядрени процесори Intel Atom и са налични в редица цветове на корпуса. Смартфоните разчитат на Android 4.3, който е обвит от новия интерфейс ZenUI, обещаващ лекота на употреба и допълнителни екстри като функцията What's Next за управление на ежедневните задачи.

ZenFone 4 осигурява 4" дисплей с резолюция 800 x 480 пиксела, процесор Atom с честота 1,2GHz и 5МР основна камера със светкавица. ZenFone 5 вече осигурява екранна резолюция от 720p и може да се използва с писалка или ръкавици, а честотата на процесора нараства до 2GHz. Основната камера на устройството е с резолюция 8MP, а отпред има 2МР. ZenFone 6 запазва резолюцията от 720p, но добавя 13МР камера. Цените на смартфоните са съответно 99, 149 и 199 долара без договор.

Заедно със серията ZenFone Asus представи и нова версия на PadFone mini, чиито характеристики са различни от първоначално обявените в Тайван. Устройството, което ще се продава на цена от 249 долара комбинира 4" смартфон и 7" таблет с докинг станция за лесен преход между два диагонала на екрана. За тази цена не очаквайте чудеса - резолюцията на двете устройства е съответно 800 x 480 пиксела и 1280 x 800 пиксела. PadFone mini използва Android 4.3 с интерфейс ZenUI и залага на процесор Intel Atom Z2560 с честота 1.6GHz. Основната камера е с резолюция 8МР, а комбинирания капацитет от батериите на двете устройства е 3270mAh.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници