Прокуратурата не разследва БФС и Борислав Михайлов

Прокуратурата не разследва БФС и Борислав Михайлов
A A+ A++ A

Нито прокуратурата, нито полицията разследват Българския футболен съюз (БФС) и Борислав Михайлов, заявиха от футболната централа за novinite.bg.

По-рано през деня излезе съобщение от Коалиция за устойчиво развитие, че футболната ни централа е разследвана за небрежност или спекула при придобиване на терени и получаване на разрешения за строеж в условията на липса на легитимация на ръководството, което е подвело директора на РИОСВ-София, главния архитект на София и столичния кмет да издадат нищожни документи за собственост и строителни книжа върху терени в района на Резиденция „Бояна".

От БФС заявиха, че въпросното сдружение настоява от няколко години, че държавата няма право да отдава земята в Бояна, тъй като има частни лица, които твърдят, че са нейни собственици от периода преди 09.09.1944 г.

"БФС не е страна в този спор - правителството е определило къде да се строи Националната тренировъчна база. За нас като федерация беше важно, тъй като е задължително условие за отпускането на парите за строеж от УЕФА, държавата да осигури терен. Защо правителството е решило, че точно там е най-добре, това не е въпрос към нас", коментира пресаташето на БФС Павел Колев

От БФС допълниха, че тези сдружения вече са загубили делата по въпроса за собствеността върху терените срещу държавата на три инстанции. Във въпросните дела БФС дори не е страна.

Заради тези правни неуредици вече две години не се строи тренировъчната база на националите ни. Това може да доведе до загуба на парите по проекта.

#Борислав Михайлов #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници