Lenovo подобрява ултрабука ThinkPad X1 Carbon

Lenovo подобрява ултрабука ThinkPad X1 Carbon
A A+ A++ A

В допълнение на таблета ThinkPad 8, Lenovo представи и друго устройство в бизнес ориентираната си серия и това е подобреното издание на ултрабука ThinkPad X1 Carbon. Той успя да ни впечатли, когато получихме шанс да го тестваме, а промените в новата версия го правят дори още по-добър. Компанията описва устройството като най-лекия 14" ултрабук на пазара с тегло, започващо от малко под 1,3 кг при дебелина на корпуса 17,7 мм за версията без сензорен екран и 18,46 мм за тази с такъв.

Намаляването на дебелината е възможно заради използваните процесори Intel Haswell, които са по-енергийно ефективни и отделят по-малко количество топлина и съответно имат нужда от по-малки охладители. Заедно с това компанията е увеличила драстично и времето за автономна работа на батерията, което е със 70% повече до около 9 часа. Лаптопът е наличен с резолюция на екрана 1600 x 900 пиксела и 2560 x 1440 пиксела, като последната е достъпна и във вариант със сензорен панел. Другите характеристики включват до 512GB SSD и до 8GB RAM памет.

Промяна има и в клавиатурата. Вместо с традиционен ред от функционални бутони ThinkPad X1 Carbon е снабден със сензорна капацитивна лента, която акцентира върху различен набор от бутони в зависимост от активното приложение. Показва и функционални бутони, но няма опция за персонализиране, тъй като командите са хардуерно заложени и се управляват от специален софтуер. Бутоните на клавиатурата също са променени, а освен това е напълно премахнат клавишът Caps Lock като активирането на функцията става чрез двойно натискане на Shift.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници