Най-сетне малък таблет с Windows 8 с висока екранна резолюция

Най-сетне малък таблет с Windows 8 с висока екранна резолюция
A A+ A++ A

Второто предложение на Lenovo при малките таблети с Windows 8 е и най-доброто досега. Устройството носи името ThinkPad 8 и предлага 8,3" дисплей с впечатляващата резолюция 1920 x 1080 пиксела, която е значително по-висока от стандартните за този клас 1280 x 800 пиксела. ThinkPad 8 осигурява и много по-висока производителност, благодарение на използвания четириядрен процесор Intel Atom Z3770 с честота 2,4GHz. Предлага и 2GB RAM памет.

Lenovo е подготвила и Quickshot Cover калъф, който се прикрепя чрез магнити и автоматично събужда устройството при отваряне, а освен това може да се трансформира и в поставка. С него можете да активирате основната 8МР камера, като подгънете един от ъглите на калъфа.

Сред останалите характеристики откриваме micro HDMI и micro USB 3.0 портове, но няма поддръжка за стилуси. Lenovo ThinkPad 8 е с дебелина 8,8 мм (тежи 430 грама) и има алуминиева обшивка на корпуса, под която се намират още 32GB, 64GB или 128GB вградена памет и опционална съвместимост с 3G/LTE мрежи. Продажбите на устройството започват от този месец на цена от 399 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници