Ръстът при изтегляне на приложения се забавя сериозно

Ръстът при изтегляне на приложения се забавя сериозно
A A+ A++ A

Коледният сезон беше съпроводен с изключително лоши новини за разработчиците на приложения за различните мобилни платформи. Според агенцията Flurry тази година празничният период е донесъл относително скромния ръст от 25% при изтеглените приложения на годишна база. Това е изключително сериозно забавяне спрямо предишни години, когато разработчиците можеха да се похвалят с удвояване на броя на изтеглените приложения. Според Мери Елън Гордън от Flurry основната причина не е забавяне на продажбите на устройства, а по-скоро това, че потребителите вече знаят кои приложения са им полезни и теглят само тях на новите си устройства.

Според нея "златните дни" за разработчиците са вече в миналото, съответно изискванията към приложенията са нараснали сериозно и през новата година ще са необходими много повече усилия, за да се задържат потребителите. Според Мери Елън Гордън старият модел "направи приложения, събери милиони потребители и бъди изкупен от Google или Facebook" вече не работи и разработчиците ще трябва да измислят нови методи за правене на пари от своя труд.

http://blog.flurry.com/bid/103350/Christmas-Continues-To-Set-App-Download-Records-In-Spite-Of-Slowing-Growth-and-Globalization-of-App-Market

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници