Samsung ще представи два 64-битови чипсета Exynos по време на CES 2014

Samsung ще представи два 64-битови чипсета Exynos по време на CES 2014
A A+ A++ A

Qualcomm несъмнено е лидер на пазара за процесори за мобилни устройства, въпреки положителните отзиви за процесорите на Apple и Samsung. Чиповете на Apple обаче едва ли ще видим някога да задвижват устройства, които носят марка, различна от тяхната, но Samsung, както знаем, произвежда компоненти за най-различни клиенти.

Компанията има интерес да развие допълнително серията си Exynos, за да не разчита толкова на чипове на Qualcomm, които продължава да добавя в топмоделите си. В интерес на истината корейците продават повече телефони с процесори Snapdragon, отколкото с Exynos.

Това съотношение може да се промени през тази година. На 7 януари Samsung подготвя пресконференция по време на CES 2014, на която ще представят не един, а два нови процесора. И двете попълнения ще бъдат осемядрени и ще използват 64-битова архитектура. Exynos 6 ще е с архитектура, базирана на ARM Cortex-A50, и ще има четири ядра Cortex-A57 и четири Cortex-A53, като вторите ще са по-щадящи към батерията.

Exynos S на свой ред ще използва архитектура на Samsung, за която очакваме да научим повече по време на събитието. Според информация на MyDrivers, Exynos 6 ще е 1,53 пъти по-бърз от Snapdragon 800, докато Exynos S няма да е толкова бърз, но все пак ще изпревари процесора на Qualcomm с 1,43 пъти.

http://www.unwiredview.com/2013/12/30/samsung-prepping-two-new-exynos-processors-for-ces-unveiling-both-64-bit/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници