Хасан Адемов: Не очаквайте вълшебства

Хасан Адемов: Не очаквайте вълшебства
Адемов обясни, че има редица фактори, с които управляващите трябва да се съобразят, като демографската криза, финансовата стабилност на страната и препоръките на Европейската комисия. Снимка: www.mlsp.government.bg
A A+ A++ A

Пенсионната система в последните години е използвана за решаването на проблемите в други сектори, което поставя под съмнение фискалната стабилност на държавата, заяви социалният министър Хасан Адемов пред Би Ти Ви.

„Ако имаме проблеми на пазара на труда и продължим с ранното пенсиониране, ще изпаднем в ситуацията да не плащаме и този нисък размер на пенсиите. Замразяването на възрастта и стажа са мерки за увеличаване на дефицита, трябва да съхраним финансовата стабилност на пенсионната система и да разположим отделни мерки във времето“, заяви Адемов.

Адемов обясни, че има редица фактори, с които управляващите трябва да се съобразят, като демографската криза, финансовата стабилност на страната и препоръките на Европейската комисия. Все пак обаче възможността за ранно пенсиониране оставала, тъй като програмата е писана за 4-годишен мандат.

„Ако смятате, че всяко правителство може да изпълни цялата си програма за 6 месеца, това означава да сме някакви вълшебници. Ако продължим в тази посока, означава, че искаме да сринем финансовата система, а това правителство няма такива намерения“, каза Адемов.

#Хасан Адемов #Адемов #пенсиониране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"