Компютрите Chromebook набират популярност в САЩ

Компютрите Chromebook набират популярност в САЩ
A A+ A++ A

Ако сте от скептиците, за които компютрите от серията Chromebook изглеждат несъвсем използваеми, американските потребители имат какво да ви кажат по темата. Според последните данни на NPD Group за продажбите на компютри от януари до ноември 2013 г. популярността на лаптопите, които работят с Chrome OS, нараства съществено, а продажбите им дори изпреварват тези на таблетите с Android. През 11-те месеца на 2013 г. продадените в Щатите Chromebook са 9,6% от общите продажби, а тези на таблетите с Android - 8,7%. За сравнение, година по-рано за същия период цифрите са били съответно 0,2% и 4,2%.

Разбира се, трудно някой може да се мери с iPad, който заема 15,8% от продажбите на компютърни продукти в САЩ през 2013 г. В интерес на истината, таблетът на Apple бележи лек спад спрямо предишната година, когато продажбите му са представлявали 17,1%. Лаптопите с логото на Apple обаче са далеч от тези успехи с 1,8% пазарен дял. За сравнение, пазарният дял от продажбите на лаптопи с Windows е 34,1%. Общо продадените настолни компютри пък са били 27,8% от всички продажби.

https://www.npd.com/wps/portal/npd/us/news/press-releases/u-s-commercial-channel-computing-device-sales-set-to-end-2013-with-double-digit-growth-according-to-npd/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници