Експерт: Имаме основания за съмнения за терористични атаки

Експерт: Имаме основания за съмнения за терористични атаки
Радулов коментира и атентатите в Русия, които причиниха смъртта на няколко десетки души и предизвикаха паника в цялата страна. Снимка: svejo.net
A A+ A++ A

Има основания за съмнения за опасност от тероризъм у нас заради сирийските бежанци. Не знаем колко от тях са свързани с терористична дейност. Трудно е да се каже дали те ще предприемат терористични актове у нас, но самото присъствие на тези хора у нас е предпоставка за това, коментира в студиото на „Здравей, България“ специалистът по национална сигурност Николай Радулов.

Радулов коментира и атентатите в Русия, които причиниха смъртта на няколко десетки души и предизвикаха паника в цялата страна.

„Все още има много руснаци в Дагестан, има и сериозна терористична дейност в този регион – средно 6 атентата на година, това за тях е ежедневие. Самоубийците са хора с промити мозъци, те са много добре подготвени мисловно, за да извършат такива нападения, но обикновено друг натиска копчето за взрив“, споделя той.

Според експерта във Волгоград атентаторът е мъж, не жена – тя е била странична жертва. И в тролея основното действащо лице е мъж. Не може да се говори за действия на „Черните вдовици“.

„Причината да стане във Волгоград е, че това е най-близкият голям руски град до провинцията. Контролът след атентатите със сигурност е затегнат, но една от причините там да бъдат извършени тези актове е, че атентаторите могат да го направят с лекота. Там полицията има лошо реноме, че не си върши работата“, категоричен бе Радулов.

#Николай Радулов #Радулов #тероризъм #сигурност #Волгоград #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници