Лейбърист: Камерън не защити британските работници с ниска квалификация

Лейбърист: Камерън не защити британските работници с ниска квалификация
В сряда лично председателят на Комисията по вътрешен ред Кийт Ваз посрещна първия полет от Румъния. Снимка: bgvestnik.co.uk
A A+ A++ A

Британското правителство не успя да въведе мерки, които да защитят правата на нискоквалифицираните британски работници, чиито позиции са застрашени от новите емигранти от Източна Европа, заяви лейбъристкият министър на емиграцията в сянка Дейвид Хансън, цитиран от БНР.

„С отварянето на границите за български и румънски работници британското правителство игнорира призивите за затягане на съществуващото законодателство, което може да спре работодателите да намаляват заплащането, като наемат работна ръка от чужбина“, заяви Дейвид Хансън.

В сряда лично председателят на Комисията по вътрешен ред Кийт Ваз посрещна първия полет от Румъния, който, за изненада на властите, не бе пълен и се оказа, че повечето пристигнали румънци отдавна живеят и работят във Великобритания.

Макар и да заяви, че още е рано да се правят изводи от един полет, Ваз отново критикува липсата на официални данни за предстоящата имиграция с аргумента, че неофициалните прогнози за 50 000 годишно са създали напрежение.

Министърът на емиграцията в сянка Дейвид Хансън изтъкна също, че правителството би трябвало да насочи вниманието си към редица други мерки за справяне с проблема, като например стриктното съблюдаване на минималната работна заплата.

Според него трябва да се следят всички агенции за работа, които набавят работници изключително от Източна Европа, и да се обърне особено внимание на сектори като туризма и общественото хранене.

#Източна Европа #работници #Кийт Ваз #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници