Депутати от опозицията внасят искане за извънреден парламентарен контрол

Депутати от опозицията внасят искане за извънреден парламентарен контрол
Депутатите Мерджанов (вляво) и Кутев внасят искане за извънреден парламентарен контрол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

53-ма депутати от Коалиция за България, ДПС, Синята коалиция и групата на независимите внесоха искане за свикването на извънредно заседание на парламента в петък с една единствена точка – парламентарен контрол.

Искането бе внесено от Антон Кутев и Атанас Мерджанов от парламентарната група на Коалиция за България, предаде БГНЕС.

Мотивът на депутатите е, че са се натрупали 23 въпроса и три питания към министрите от кабинета на Бойко Борисов и те настояват да ги зададат в края на тази седмица.

Внеслият иска Антон Кутев обясни, че Народното събрание не е съгласно да излиза във ваканция, защото в момента върви бюджетната процедура.

"Какво ще стане, ако утре ГЕРБ, Бойко Борисов или някой друг юнак със или без кон решат да спрат парламента за 1 година?", запита Кутев.

На 5 октомври, с гласовете на ГЕРБ парламентът реши да не заседава в оставащите дни до изборите на 23 октомври. Предложението беше внесено от председателя на НС Цецка Цачева и заместника й Анастас Анастасов.

В мотивацията на предложението от управляващата партия посочиха пленарната зала се използва за предизборна агитация, което представлява нарушение на правилата за предизборната кампания.

От своя страна, тогава от левицата обявиха тогава, че решението нарушава Конституцията, а представителите на десницата обвиниха ГЕРБ в желание да им ''запушат устата''.

#депутати #Коалиция за България #ДПС #Синята коалиция #Бойко Борисов #министър-председател на България #ГЕРБ #Цецка Цачева #Анастас Анастасов #Антон Кутев #БСП #Атанас Мерджанов #парламентарен контрол #Парламент #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"