Мадрид посрещна Нова година един ден предварително

Мадрид посрещна Нова година един ден предварително
Жителите на Мадрид посрещнаха новата 2014 един ден по-рано. Снимка: www.xn--espaaescultura-tnb.es
A A+ A++ A

Стотици хора се събраха в понеделник вечер, 30 декември, на централния площад "Пуерта дел Сол" в Мадрид, за да посрещнат предварително новата 2014 година, предаде испанският вестник "Ел Паис", цитиран от агенция "Фокус".

„Избързването в посрещането на новата година, започва да се превръща в традиция и всяка година броят на празнуващите на 30 декември се увеличава", отбелязва вестникът.

„Един ден предварително, на площад "Пуерта дел Сол", се събраха стотици хора, които изпълниха традицията да се изядат 12 гроздови зрънца с всеки от 12-те звъна на камбаните, точно в полунощ. Сред присъстващите, имаше много мадридчани, жители на други градове като Толедо, Валенсия, Бадахос и Барселона, както и посетители от други националности", пише медията.

„Броят на хората, които посещават предварителното честване на Нова година, се доближава, ако и не надхвърля този на 31 декември. Това наложи затварянето на улиците около площад "Пуерта дел Сол" още в девет часа. За официалното честване днес, са предвидени също извънредни полицейски и медицински екипи. По случай отбелязването на Нова година, са въведени промени в графиците на транспорта, почистването и събирането на боклука в испанската столица, предаде още "Ел Паис".

#Мадрид #Нова година #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници