Сръбски министри участвали в скандални приватизации

Сръбски министри участвали в скандални приватизации
Вучич разкри, че трима бивши сръбски министри са заподозрени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима бивши министри са заподозрени за участие в престъпни приватизации в Сърбия. Това съобщи на извънредна пресконференция вицепремиерът Александър Вучич, цитиран от БГНЕС.

Щетите от спорните приватизации възлизат на 7,7 милиарда динари. Задържани са 76 лица, а други 56 души с обвинение за извършени 64 престъпления, каза Вучич.

Той съобщи, че е приключило разследването на 24-те спорни приватизационни сделки. Вучич уточни, че в полицейската операция от тази сутрин са задържани 128 наркодилъри и като се добавят лицата от първата операция от началото на месеца техният брой достига 500.

На същата пресконференция прокурорът Милко Радисавлевич от Прокуратурата за борба с организираната престъпност съобщи, че има 19 разследвания и 93 лица са заподозрени. За 66 от тях разследването е приключило, а на 63 е повдигнато обвинение. Сред заподозрените има трима бивши министри, бившият директор на Агенцията за приватизация, също така и много директори, а както и бившият началник на кабинета на убития премиер Зоран Джинджич Неман Колесар.

Щетите за държавата са за най-малко 80 милиона евро. Радисавлевич очаква първите присъди на първа инстанция да бъдат произнесени преди края на 2014 година. Сред разследваните приватизации са на мобилния оператор "Мобтел", пристанището Белград, дружествата "Сартид", "Югоремедия", "Просвета", "Застава електро", "Петрохимия", "Шинвоз" и др.

#Александър Вучич #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници