Плевнелиев: Великобритания е изправена пред изолация

Плевнелиев: Великобритания е изправена пред изолация
Президентът Росен Плевнелиев предупреди Великобритания, че е изправена пред изолация заради опитите да ограничи имиграцията. Снимка: bezpartien.com
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев предупреди Великобритания, че е изправена пред изолация заради опитите да ограничи имиграцията на работници от България и Румъния.

В интервю за британския вестник "Обзървър", цитирано от БНР, Плевнелиев отправи директно обвинение към премиера Дейвид Камерън, че действа в полза на националистите, и призова британските политици да се противопоставят на онези, които играят със страховете от засилен миграционен поток след 1-ви януари, предаде БГНЕС.

Трябва да направим така, че стените и железните завеси да останат в 20-и век, и да разберем, че всеки, независимо дали е България или Великобритания, е уязвим, когато е изолиран”, заяви българският президент в интервю за изданието.

От Нова година отпадат ограниченията за български и румънски работници във Великобритания, които бяха в сила седем години след присъединяването на България и Румъния в Евросъюза.

#Плевнелиев #България #Румъния #Великобритания #завеси #Евросъюза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници