Samsung работи по фитнес гривна

Samsung работи по фитнес гривна
A A+ A++ A

Умният часовник на Samsung Galaxy Gear не пожъна небивал успех на пазара, което обаче като цяло може да се каже за останалите подобни продукти на пазара. Според информация на Digital Daily обаче корейската компания не се е отказала от идеята и дори готви наследник на Galaxy Gear, който обаче се очаква да има различна концепция. Работата по новото устройство, което ще се казва Galaxy Band, ръководи Люк Джулия, който се присъедини към Samsung по-рано през годината, напускайки Apple, където ръководеше работата по виртуалния асистент Siri.

Проектът, по който Джулия работи, представлява архитектура за мултимодално взаимодействие, което ще позволи на различни устройства, които могат да се свържат едно с друго, да взаимодействат помежду си. Сред устройствата е и Galaxy Band, което изглежда ще е насочено към спортуващите и ще разполага със сензор за движение, подобен на този в iPhone 5s.

Устройството ще има сензори за влажност, налягане, температура и други и ще осигурява навигация за тичащите и ще може да отчита пулс, ориентация, температура на кожата и други подобни параметри. Засега остава неясно кога устройството ще бъде представено, но не е изключено Samsung да покажат прототип по време на CES 2014 или пък да запази премиерата за мобилния конгрес през февруари.

http://www.electronista.com/articles/13/12/20/siri.engineering.head.now.at.samsung.for.wearables/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници