EС отново отхвърли предложението на Google за решаване на антитръстовия спор

EС отново отхвърли предложението на Google за решаване на антитръстовия спор
A A+ A++ A

Европейската комисия отхвърли предложението на Google за решаване на антитръстовия спор между Комисията и американската компания и изиска ревизирано предложение от страна на Google, ако фирмата иска да избегне тежки глоби и санкции. Комисарят по защитата на конкуренцията Хоакин Алмуня обяви, че актуалното предложение на Google "не е предложението, което ще елиминира нашата загриженост относно конкуренцията".

Това е вторият отказ на Европейската комисия за решаване на спора с Google. Както е известно, компанията е под остра атака от страна на конкуренцията, която се оплаква, че Google третира другите търсачки нечестно, като ги сваля надолу при своите собствени търсения, и че също така Google използва тяхно съдържание без разрешение.

Конкурентите начело с Microsoft също така се оплакват, че Google некоректно обвързва рекламодателите със своите услуги и по този начин нарушава конкурентната среда. Към момента ЕК все още се въздържа от налагането на санкции, за да даде шанс на Google да коригира своето поведение, но според Алмуня времето вече натиска сериозно американците.

http://gigaom.com/2013/12/20/europe-rejects-googles-antitrust-settlement-proposals-yet-again/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници