Йовчев иска смяна на концепцията в КАТ

Йовчев иска смяна на концепцията в КАТ
Министърът на вътрешните работи отрече за политически натиск за освобождаването на Милчев от поста. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Искаме да сменим цялостно концепцията на работа на КАТ. Не искаме да се върви към това да се залови нарушител, който да бъде глобен, а да вървим към превенция“, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Именно затова публикувахме къде са местата на камерите по пътищата. Искаме полицейските служители да стоят пред опасните участъци, а не след тях. Това е с цел да се предпазят гражданите от извършване на престъпление и да не пострадат хора“, обясни Йовчев.

„Искаме да се намали спирането на граждани – дори когато са извършили нарушение, това може да се документира и да не е необходимо да бъдат спирани хората. Искаме да намалим до максимум затрудненията, които гражданите изпитват при съприкосновение със служителите на КАТ и полицаите“, каза още вътрешният министър.

Цветлин Йовчев коментира и отстраняването на началника на КАТ-София Богдан Манчев по-рано в петък.

„Няма категорично решение. Не възнамерявам да уволнявам стария началник. Временно, докато се намери подходяща позиция за съответния служител, той може да бъде назначен на този щат при кадрови и структурни промени“, посочи той.

Йовчев посочи, че от новия началник на столичния КАТ ще се очаква „по-добър и засилен контрол, по-добро взаимодействие с ГД „Национална полиция“ и вътрешноорганизационните процеси“.

Министърът на вътрешните работи отрече за политически натиск за освобождаването на Милчев от поста.

„Мислите ли, че за шефа на столичния КАТ може да има политически натиск? Ако стигнем дотам, значи нещата въобще не са добре. Мисля, че досега доказах, че не съм човек, който се поддава на какъвто и да е натиск, камо ли политически“, заяви министър Йовчев, предава „Фокус“.

#Цветлин Йовчев #КАТ #Богдан Милчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"