В Гърция осъдиха на затвор банда българи, продавали бебета

В Гърция осъдиха на затвор банда българи, продавали бебета
Снимка: www.missis.bg
A A+ A++ A

Доброволка от държавния детски дом „Свети Стилиан“ бе осъдена от съда в Солун на 11 години лишаване от свобода за участие в престъпна група за търговия с бебета от България, разкрита през миналия януари, съобщава сайтът за българи в Гърция и Кипър „Български новини“ и в. „Струма“.

След прочитане на съдебното решение 50-годишната гръцка гражданка бе върната в затвора, където бе задържана след ареста й. По същото дело бяха осъдени още петима души, всички български граждани, измежду които 29-годишна жена, която в рамките на три години родила две деца, от които първото попаднало – срещу парична сума – в ръцете на членовете на бандата, за да бъде осиновено от бездетна двойка, а второто е трябвало да има същата съдба, но продажбата се провалила, когато една от обвиняемите чужденки, на 39 години, разкрила пред полицията планираната сделка.

Не можах да свикна с мисълта, че детето ще попадне в чужди ръце или че органите му ще бъдат продадени“, заяви в защитата си пред съда 39-годишната жена, която живее в Солун, и обяви, че се е замесила в случая, тъй като искала да „помогне“ на 29-годишната майка, с която се познавала чрез обща приятелка.

Според твърденията й тя е била свидетел на продажбата на първото бебе преди 3 години и искала да се освободи от вината си. Така решила да проговори пред полицията за предстоящата сделка. Оттук нататък започнала да се разплита нишката на случая.

В болницата „Хипократ“ първоначално са арестувани двама българи и 29-годишната жена, която 24 часа преди това е родила момченце, което, както признава, е спазарила да продаде на бандата срещу сумата от 3000 евро.

#България #Гърция #Солун #българи #българка #бебета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници