Орязаха със закон правата на офшорките

Орязаха със закон правата на офшорките
Народните представители приеха и за предоставяне на документи с невярно съдържание да се налагат глоби до 1 милион лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След по-малко от час и без сериозни дебати по темата депутатите приеха на второ четене всички текстове от внесения от Йордан Цонев и Делян Пеевски закон за офшорните компании, предаде  БГНЕС.

Народните представители приеха и за предоставяне на документи с невярно съдържание да се налагат глоби до 1 милион лева.

Според закона на офшорните компании се забранява пряко или косвено да участват в процедура за получаване на лиценз за кредитна институция, в процедура за получаване на лиценз за извършване на дейност по Кодекса за застраховането, както и да участват в процедура за получаване на лиценз за извършване на дейност като пенсионно-осигурително дружество или участие в такова дружество.

На офшорните компании се забранява да участват в процедури за получаване на лиценз за извършване на дейност като платежна институция, да участват в процедура за получаване на концесия или разрешение за търсене и проучване на полезни изкопаеми. Те няма да могат да участват и в процедура по обществени поръчки, както и да участват в приватизационни сделки, включително и на общинско имущество.

#Йордан Цонев #Делян Пеевски #офшорки #обществени поръчки #Кодекса за застраховането

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници