Работници от пернишка фирма по чистота на бунт

Работници от пернишка фирма по чистота на бунт
A A+ A++ A

Служители на пернишката фирма по чистота протестират пред общината в града. Причината  - неизплатени заплати от четири месеца, а шофьорите на фирмата не са взимали пари вече половин година.

Голяма част от служителите се осигуряват на минималната заплата. Въпреки ниската сума те не получават възнагражденията си от месеци – някои от два месеца, други - от по-дълго време, предаде Нова телевизия.

„Сто лева съм взел за септември месец. Оттогава не съм взел нищо", разказа един от потърпевшите.

Негова колежка пък обясни, че с последните 50 лева, получени от фирмата, е успяла да си купи лекарства и въглища, с които да се отоплява. За храна обаче средства не останали. „Как да живея с тези 50 лева?", запита тя.

„Имаме нередовни плащания от страна на общината", обясни Вера Игнатова, управител на фирма „Лиел Констракшън".

От своя страна кметът на Община Перник Росица Янакиева заяви, че договорът с фирмата е подписан през 2005 г.: „Това е единствената фирма, която поддържа сметосъбирането, сметоизвозването, депонирането и зимна и лятна поддръжка на улична мрежа". По думите й от началото на годината до момента на фирмата били преведени 3 053 875 лева. Тя изчисли, че неизплатената сума по този договор възлиза на 316 000 лева.

#Перник #чистота

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници