В Турция подозират министър, взел 1.5 млн. долара подкуп

В Турция подозират министър, взел 1.5 млн. долара подкуп
A A+ A++ A

Водещият разследването прокурор в рамките на мащабната операция за корупция и подкупи, разтърсила Турция от няколко дни, е подготвил искане за сваляне на имунитета на трима министри.

Според твърдения на телевизионния Канал Д, цитиран от "Фокус", заснети са кадри, на които се вижда как задържаният бизнесмен от ирански произход Реза Зерраб дава подкуп от 1,5 милиона долара на неназован друг турски министър.

Посочва се, че прокурорът ще изпрати в Меджлиса искане за сваляне на депутатския имунитет и на този четвърти турски министър.

Припомняме, че в сряда, при мащабна полицейска операция срещу корупцията, даването и получаването на подкупи, проведена едновременно в Истанбул и в Анкара, буквално разтърси страната на 17 и 18 декември са задържани общо 52 души, сред които синовете на трима министри: Б. Гюлер – син на министъра на вътрешните работи Муаммер Гюлер, С. К. Чаглаян – син на министъра на икономиката Зафер Чаглаян и А. О. Байрактар – син на министъра на околната среда и градоустройството Ердоган Байрактар.

#Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници