Пентагонът търси помощ от геймъри

Пентагонът търси помощ от геймъри
Агенцията за научни изследвания към Пентагона (DARPA) е създала интернет страница, наречена Verigames, чиято цел е да се отстранят слаби места в комерсиалния софтуер на американската армия, пише Wired. На страницата са достъпни онлайн игри, които едноврем
A A+ A++ A

Агенцията за научни изследвания към Пентагона (DARPA) е създала интернет страница, наречена Verigames, чиято цел е да се отстранят слаби места в комерсиалния софтуер на американската армия, пише Wired, цитиран от Агенция “Фокус”.

На страницата са достъпни онлайн игри, които едновременно извършват и проверка, дали в софтуера, написан на C и Java, има пропуски, които могат да го направят уязвим за вируси. Такава проверка обикновено се извършва от специално тренирани инженери, които ръчно „претърсват” програмния код, но това е много бавен и скъп процес, за да бъде приложен към всички програми.

Петте игри на страницата са създадени така, че потребителите решават загатки, за да напреднат, като така генерират математически доказателства, които могат да установят софтуерни пропуски.

 

Пентагонът приема само геймъри над 18 г. в помощ за проверка на програмите си. Скорошните разкрития, че американската Агенция за национална сигурност е прониквала и във видеоигрите обаче, може да охлади ентусиазма на желаещите да помагат.

#Пентагон #геймър #пропуски #процес #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници