Бивш шеф на HTC стартира компания, която ще осмисли фитнес гривните

Бивш шеф на HTC стартира компания, която ще осмисли фитнес гривните
A A+ A++ A

През последните месеци нараства популярността на фитнес гривни и аксесоари като Jawbone Up, Nike FuelBand и Fitbit, които измерват физическата активност на носещия ги. В повечето случаи обаче хората ги изоставят след месец-два употреба. Един от бившите шефове на HTC обаче иска да ги осмисли чрез нови услуги. Куджи Кудера създава стартъп компанията Zero, която цели създаването на услуги, специално насочени към подобни фитнес аксесоари, а по-късно и към други джаджи.

Според Кудера един от проблемите на този пазарен сегмент е, че купилите гривни могат трудно да сравнят постиженията си с тези на приятелите си, които използват гривна от друг производител. В допълнение, тези джаджи осигуряват ограничено количество данни и нямат особени социални умения, освен тези за споделяне на постигнатото в Twitter и Facebook.

Всичко това води до сериозни проблеми по отношение на дългосрочната употреба на устройствата. Кудера смята, че точните услуги могат да променят това и стимулират потребителите да ползват по-дълго и ефективно фитнес аксесоарите си. Премиерата на услугата на Zero е планирана за първото тримесечие на следващата година и първоначално ще поддържа гривните на големите производители.


http://allthingsd.com/20131216/former-htc-exec-launches-zero-a-start-up-building-services-to-make-fitness-bands-more-social/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници