Слух: Nokia изоставя плановете за Android, ще прави умни очила

Слух: Nokia изоставя плановете за Android, ще прави умни очила
A A+ A++ A

Вече писахме, че Nokia е проучвала и възможностите на Android, а наскоро се появи информация, че този проект е все още активен във финландската компания за премиера през следващата година и дори видяхме снимка на телефон, за който се твърди, че използва платформата на Google. Всичко това все още е в областта на слуховете и към тях се присъедини и китайският сайт C Technology, който твърди, че има повече информация по въпроса.

Преди време той първи писа, че Nokia работи по телефон с Android от серията Asha, а сега твърди, че финландците имат няколко прототипа на евтини устройства с Android, включително и на 7" таблет с чипсет Qualcomm Snapdragon 400. В проекта по преобразяването на Android се занимава Питър Скилмън, който в Nokia отговаря за дизайна на потребителския интерфейс.

Според сайта обаче тези проекти вече са замразени, а решението е взето без участието на Microsoft. Разработката на устройствата се е извършвала под ръководството на техническия отдел на Nokia, който не е част от сделката с американците и ще остане част от компанията. Вместо това Ctech пише, че Nokia има големи планове по отношение на развойната дейност на техническия си отдел.

Той ще се фокусира върху нови технологии, като например безжичното предаване на енергия, генерирането на енергия от електромагнитни полета, гъвкави дисплеи, сензори от новия материал графен и системи за обогатена реалност, с които да стъпи на новия пазар на електроника за носене. Текущият проект за умен часовник на Nokia ще се прехвърли в Microsoft, но компанията планира през 2015 година да пусне свои умни очила.

http://www.unwiredview.com/2013/12/16/nokia-abandons-peter-skillman-led-android-adaptation-plans-refocuses-on-wearables-smart-glasses-for-2015/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници