Борисов: Ще станем като Гърция с това правителство

Борисов: Ще станем като Гърция с това правителство
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с посланиците на страните от Европейския съюз и НАТО в България. Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Ако това правителство остане още на власт, през 2015 година България ще е по-зле от Гърция, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на двучасова среща с посланиците на страните от Европейския съюз и НАТО в България.

Борисов обясни, че НАП и митниците са събрали с около милиард по-малко от предвиденото, а правителството се разплаща в момента с бъдещи приходи.

„С кредитите, които вземат днешните управляващи, задлъжнялостта на страната се увеличава. В момента те си откупуват още една година управление с парите, които харчат за социални плащания. И моята песимистична прогноза е, че и Валутният борд няма да издържи, ако продължават да управляват по този начин“, категоричен бе председателят на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.

Борисов предупреди, че ако това правителство остане още една година на власт, догодина няма да може да направи бюджет, защото няма да може да вземе повече кредити.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #Европейския съюз #НАТО #България #Борисов #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници