Разбиха фабрика за цигари в столичния кв. „Орландовци“

Разбиха фабрика за цигари в столичния кв. „Орландовци“
„Схемата е функционирала от три години“, добави главният секретар Лазаров.
A A+ A++ A

Нелегална фабрика за производство на цигари в столичния квартал „Орландовци“ е била разбита в акция на служители от Пето районно управление на СДВР в петък, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Според Лазаров неплатеният акциз на откритите пет тона нарязан тютюн е един милиона лева.

Главният секретар на МВР разясни механизма на дейността на нелегалната фабрика – тютюнът се доставя, нарязва се, обработва се и се разпространява по две направления: в опаковки с тютюн и произведени цигари.

Схемата функционирала чрез доставки в ресторанти, зоомагазини, откъдето са били разпространявани в страната, предава „Фокус“.

В операцията са били задържани мъж и жена, които осъществявали и рекламата дейност чрез обяви в интернет и брошури, като е имало и договори с клиенти.

„Схемата е функционирала от три години“, добави главен комисар Лазаров.

Задържаната жена е криминално проявена, а мъжът – не.

Продължава издирването и на останалите участници, работили в нелегалната фабрика.

„Има екзотичен привкус на цялата работа – поради зоомагазина, който е работил като механизъм - намерени са маймунки, кученца, папагали. В тази фабрика са се отглеждали тези животни, чието отглеждане е забранено със закон“, посочи Лазаров и отбеляза, че животните са иззети.

Двамата задържани на място са контролирали схемата, каза още той.

„Имали са машина за рязане на тютюн и машина за производство на цигари. На място са открити пластмасови купички с облепени рекламни лепенки на марките цигари, както и цени, като да изглежда все едно продуктите са доставени от Гърция на по-ниска цена“, обясни главният комисар.

„Продължава работата по установяване на това, откъде е доставен тютюнът, защото има съмнение, че тютюнът е български, като материалите са предадени до съответната прокуратура“, каза Светлозар Лазаров.

#нелегална #Светлозар Лазаров #"Орландовци"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници