Блокираха сметките на Дупница заради дългове

Блокираха сметките на Дупница заради дългове
Сметките на Дупница са запорирани заради дългове. Снимка: wikimapia.org
A A+ A++ A

Съдът блокира сметките на Община Дупница. Запорът е бил наложен заради неизплатени задължения от предишното ръководство на администрацията. Негови консултанти бяха обявените за издирване Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви.

Задълженията са към озеленителна фирма от Перник, която е работила по новия парк Рила, предаде БНТ. Блокирането на сметките няма да се отрази на дейността на детските и учебни заведения, нито на предстоящите празници, увери кмета на Общината Методи Чимев.

„Обикновено преди празници идват хубави новини, в нашата община не беше така. Стойността на иска е 437 992 лв. Разбира се това решение Община Дупница го обжалва, но както знаете обжалването не спира изпълнението. Т.е. ефективно от 6 декември ние сме уведомени, че нашите сметки - приходни, са блокирани", каза Чимев.

Служителите на общината са получили заплати ден преди налагането на запора. Общината ще обжалва решението на Софийския апелативен съд, с което е наложен запора, заради множество нарушения в договора и протоколите за извършена дейност, подписан с пернишката фирма. От кметството се надяват съдът да се произнесе в полза на общината.

#Дупница #Перник #братя Галеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници