Щатската агенция по сигурността следи позицията на милиони мобилни телефони

Щатската агенция по сигурността следи позицията на милиони мобилни телефони
A A+ A++ A

Първоначалната информация, която Едуард Сноуден изнесе, че Американската агенция за национална сигурност (NSA) събира данни за всеки проведен в Щатите телефонен разговор, е допълнена от нови подробности. Оказва се, че от NSA следят телефоните на ужасно много потребители, като всеки ден съхраняват данни за над 5 милиарда разговора и проследяват местоположението на стотици милиони мобилни устройства.

Според източник, който работи за агенцията, NSA събира огромно количество данни за местоположението на устройствата в целия свят, подслушвайки връзките между отделните мобилни мрежи. Събирането на данни обаче е по-скоро инцидентно и е насочено преди всичко към телефоните извън САЩ. Със събраните данни анализаторите на агенцията са в състояние да проследят движението на различни телефони и да открият скрити връзки между потребителите им. Според информацията на The Washington Post от NSA наскоро са обновили инфраструктурата си, за да може да поеме всички данни, които към момента са около 27 терабайта.

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/nsa-tracking-cellphone-locations-worldwide-snowden-documents-show/2013/12/04/5492873a-5cf2-11e3-bc56-c6ca94801fac_story.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници