Стоичков става коментатор в Маями

Стоичков става коментатор в Маями
A A+ A++ A

Христо Стоичков започва работа в мексиканската тв група "Телевиса". Новият работодател на Стоичков е в партньорство с щатския тв гигант "Юнивижън" и едно от неговите седалища е във Флорида.

Камата отпътува със съпругата си Марияна за Маями рано сутринта на 9 декември. Първият му работен ден в "Телевиса" е на 2 януари, съобщи в. "Труд".

Мексиканците го привличат в екипа си с дългосрочен договор до края на Мондиал 2014 през юли.

"Телевиса" осигурява апартамент на Стоичков на 50-ия етаж в небостъргач в престижен квартал. Той ще работи като анализатор и коментатор на мачове. Медията го използва на тази позиция по време на Мондиал 2010 и досега студио с него държи рейтинговият рекорд за футболен двубой в ефира на "Телевиса".

Мексиканският концерн "Телевиса" е акционер в два елитни футболни клуба в страната - "Америка" и "Некакса". Компанията има дялове и в националния стадион "Ацтека".

От 60-те години на ХХ век медията е в партньорство с щатския гигант "Юнивижън", като американското седалище е в Маями, Флорида. В "Телевиса" работят над 24 000 души, а официално обявеният оборот на компанията за 2012 г. е $ 672 млн.

Основната база на компанията е в Мексико Сити.

#Маями #Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници