Орешарски очаква ръст на икономиката през 2014

Орешарски очаква ръст на икономиката през 2014
Орешарски очаква ръст на икономиката ни догодина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Има всички предпоставки следващата година да има ръст на икономическото развитие“, заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с Българския Форум на бизнес лидерите в понеделник.

„След 5 години на депресия или рецесия очакваме следващата финансова година, по отношение на която аз и моите експерти имаме сравнително добри очаквания, и има всички предпоставки това да е първата година на ръст на икономическото развитие. Всичко това зависи от нас. Нашите основни цели са свързани със създаване на предпоставки за икономическо развитие. Монетарната система доказа, че може да бъде стабилна котва за макроикономическо развитие последните 15 години. Ще направим някои малки поправки, продиктувани от Европейската комисия. По отношение на стабилността на фискалната позиция България продължава да бъде сред първите по отношение на дефицит. Най-добрата политика, гарантираща фискална стабилност, е такава, каквато гарантира растеж“, обясни Орешарски, цитиран от „Фокус“.

„Ключовата ни цел през новия програмен период е подобряване конкурентоспособността на българския бизнес. Друга инициатива е насърчаването на инвестиционната активност, имаме много ключови проекти, по които работим с инвеститори. Ще преформулираме изцяло дейността на Банката за развитие, за да можем да подкрепим развитието на малкия и стартиращия бизнес“, добави още премиерът.

#Пламен Орешарски #България #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници