Дядо Григорий ни е виждал, ни е чувал за оргии в манастира

Дядо Григорий ни е виждал, ни е чувал за оргии в манастира
Епископ Григорий отрича да знае за оргии в манастира. Снимка: troian.com
A A+ A++ A

„Не съм виждал дали някой от братята въвежда или извежда някой непознат човек от своята килия. Не съм бил свидетел на оргии в манастира, не съм и бил запознат от друг свидетел на подобно нещо. Пак казвам - не мога да твърдя за нещо, на което не съм бил свидетел."

Това заяви в „Тази събота" по bTV игуменът на Троянския манастир епископ Григорий по повод гейскандала, в основата на който бяха „голите откровения" на йеромонах Кирил.

„През пролетта имаше случай, когато йеромонах Кирил представи едно лице за свой братовчед и той бе настанен в една от стаите за гости - както бихме постъпили с всеки сродник на събратята в манастира. Аз нямам механизъм да проуча този човек сродник ли е или не, да му поискам документ. Все пак сме в Светата обител и е логично да се доверя", каза игуменът.

Недопустимо хора с „такава ориентация" да бъдат клирици, духовници, духовни водачи, категоричен е той.

„В разговор с братята те отричат всичко това. Ето защо разчитам на разследването на комисията на Светия синод, за да изясним случая. Не мога да кажа той какво ще каже и нямам право да диктувам или предлагам как трябва се постъпи в такъв случай", заяви епископ Григорий.

Той допълни, че не може да твърди, че монасите си говорят в женски род, тъй като не е бил свидетел на подобни обръщения.

#Епископ Григорий #Троянски манастир #йеромонах Кирил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници