И Бойко Борисов на празничната литургия в Троянския манастир

И Бойко Борисов на празничната литургия в Троянския манастир
БНТ
A A+ A++ A

Стотици миряни от вчера се стичат към светите обители, за да се поклонят пред Дева Мария и да се помолят за здраве. Богослуженията започнаха още снощи, информира БНТ. Лично негово Светейшество Българският патриарх Неофит оглавява празничната литургия в Троянския манастир, където се съхранява и чудотворната икона "Пресвета Богородица - Троеручица".

Патриарх Неофит оглави службата още от рано сутринта. Във вчерашния ден взе участие и като певец, което се случва много рядко. 

Негово Светейшество Неофит I - Патриарх Български и митрополит Софийски: "Единството се постига трудно, но то е много ценно за нашия живот, както в църквата, така и в държавните органи; да се постигне онова съвършенство, което дава на всеки да гради със своя принос живота".

Сред стотиците миряни, които дойдоха да се поклонят пред Дева Мария, беше и премиерът Бойко Борисов. Той разгледа и новото крило на манастира, което беше изградено със средства на държавата.

Бойко Борисов, министър-председател: Към 1, 420 млн. лева сме отпуснали за този манастир и то във време на криза и в предишния, и в сегашния мандат. Всичко това е новопостроено, отремонтира се, едно приказно място в България и духовно и понеже в този свят, ако някой спаси България, това ще е Господ и затова всичко, което можем правим.

#Бойко Борисов #молитва #Успение Богородично #Успение на Пресвета Богородица #Троянски манастир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай