Валери Божинов попадна в британски Топ 5 на Европа

Валери Божинов попадна в британски Топ 5 на Европа
Божинов попадна в класация на британците. Снимка: www.svobodnoslovo.eu
A A+ A++ A

Валери Божинов все още няма договор с нито един клуб, като продължава да поддържа формата си с Локомотив (София), но развитието на кариерата му продължава да вълнува част от футболна Европа.

Бившият български национал попадна в класацията "Топ 5 на свободните агенти на пазара" на английския спортен сайт givemesport. "Кариерата на Божинов така и не успя да продължи възходящо след тежката контузия, която получи в Манчестър Сити по време на градското дерби с Юнайтед. Дотогава той бе смятан за страхотен талант."

"И въпреки че може би няма класата на най-големите играчи в историята на футбола, у него би трябвало да има достатъчно талант, който да заинтересува някого. Божинов има 42 мача за българския национален отбор и в в кариерата си е играл за отбори, като Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма и Спортинг. Плюс това той е само на 28 години и е свободен агент - все на някой отбор може да свърши работа", пишат британците.

Заедно с българина в класацията за свободните агенти са още бившият халф на ПСЖ, Ювентус, Ливърпул и Фиорентина Мохамед Сисоко, румънският национал Габриел Тамаш, германецът Александър Мадлунг и двукратният голмайстор на Чемпиъншип Силвен Ебанкс-Блейк.

#Валери Божинов #Европа #Манчестър Сити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници