Android 4.4.1 ще подобри камерата на Nexus 5

Android 4.4.1 ще подобри камерата на Nexus 5
A A+ A++ A

На пръв поглед Nexus 5 подобри сериозно положението в серията Nexus по отношение на камерата, но се оказа, че потребителите се сблъскаха с ред допълнителни проблеми в това отношение, които се отразиха на качеството на снимане и скоростта на работа. За щастие Google вече е готова да ги отстрани с нов ъпдейт до Android 4.4.1, който ще бъде разпространен в идните дни.

Според информация от The Verge, Googlе е обърнала внимание на това, което потребителите очакват от камерата, а не само на производителността. Компанията е разчитала прекалено много на оптичната стабилизация и заради нея често са се използвали по-дълги експозиции. Това работи ако устройството се държи неподвижно, но при помръдване снимките стават размазани.

Компанията вече разчита на по-висока скорост на затвора, а при ползване на режима HDR+ се показва индикатор, който указва, че телефона все още запечатва снимки. Самото приложение за камерата зарежда по-бързо с 1 секунда, а менютата с настройки са опростени и по-лесни за достъп.

http://www.theverge.com/2013/12/5/5175568/fixing-the-nexus-5-android-4-4-1-improves-camera

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници