България ще получи сериозна подкрепа от ЕК заради миграционния натиск

България ще получи сериозна подкрепа от ЕК заради миграционния натиск
A A+ A++ A

България ще получи по-сериозна подкрепа за справянето с проблемите, породени от миграционния натиск.

Това уверение е получил в Брюксел вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Има категорично становище на Европейската комисия, че трябва да се отдели особено внимание и да се помогне на страните, които са под засилен миграционен натиск, като особено внимание беше отделено на България, предаде "Фокус".

"Ние получихме директна подкрепа, от повече от десет страни-членки, че трябва да се обърне внимание на България, че България в момента е в тежка ситуация, трябва да получи по-голяма помощ, и незабавна подкрепа. Също така - се оценяват усилията, които полагаме в момента, и пътят, по който вървим", каза Цветлин Йовчев, който присъства на Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел.

"Запознах еврокомисар Сесилия Малмстрьом с реалната ситуация в момента с миграционния натиск, с изпълнението на плана, който сме приели, и с положителните резултати, които вече отчитаме. Беше заявено от ЕК, че България ще получи по-сериозна подкрепа, особено през следващата година", каза Йовчев.

#Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници