МВР: 9 души са арестувани на днешния протест

МВР: 9 души са арестувани на днешния протест
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дедет души са отведени в две районни управления по време на протеста в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са закарани в най-близките районни управления, обслужващи центъра на София.

Задържаните са с инициали Д.П. /21 г./ и В.Й. /20 г./ от София, две непълнолетни момчета - на 14 и 17 години от София, 19-годишните И.И. и И.А. от Нови пазар, В.Б. /21г./ от Костенец, Г.Г. /29 г./ от Козлодуй. В.М. /39 г./, който след установяване на самоличността му бил освободен.

Продължава работа в полицията по установяването и документирането на нарушенията на деветимата.

Изчаква се да бъдат извършени проверки, за да се определи колко от тях остават задържани с полицейска мярка и кои ще бъдат предупредени.

Във фейсбук страницата си "Ранобудните студенти" съобщиха следната информация за арестуваните:

"Петима студенти са арестувани по време на днешния протест. Едно момиче беше бутнато, падна и беше прегазено от силите на реда. Студентите се намират в Първо районно управление, където са други двама студенти, арестувани по време на вчерашната акция. Две студентки са арестувани с обвинение, че са нацапали униформите на полицаи при прегръдка. Една от тях беше бутната, падна и беше прегазена от силите на реда".

#протест #студенти #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници